Engineering van kunststof producten is een vak apart

Technique Plastique is breed inzetbaar in de engineering van nieuwe kunststof producten. Wij zijn een professionele partner vanaf de ideefase tot en met de productiefase. Op basis van uw wensen, eisen en ideeën kan onze engineering afdeling de meest optimale technische productontwerpen maken. Ons streven is om steeds met originele en innovatieve engineering oplossingen te komen, zowel op product- als op productieniveau.

Engineering begint met goed advies

Welk kunststof is geschikt voor een product? Hoe zit het met de maakbaarheid? Welke eisen worden er gesteld aan het kunststof product op het gebied van veiligheid en regelgeving? Dit zijn vragen waarmee u bij onze engineering afdeling terecht kunt. Dankzij onze jarenlange ervaring en productietechnisch inzicht in het spuitgieten van kunststof producten kunnen wij u een uitstekend advies geven.

Proefmodellen kunststof producten

De engineering van een kunststof product start met een eenvoudige schets en daarna een 3D tekening. Vanuit een 3D tekening kunnen wij eenvoudig en snel prototypes ontwikkelen, hiervoor maken wij gebruik van STL proefmodellen (3D prototypes) zodat u de producten kunt beoordelen en daadwerkelijk kan testen. Wanneer we samen met u de juiste oplossing hebben gevonden, gaan we over tot het maken van de matrijzen en volgt de rest van het productieproces.